ניהול קונפליקטים בין מנהלים ועובדים בארגון
קונפליקטים הם חלק בלתי נפרד מדינמיקה אנושית ומתקיימים כמעט בכל מערכות יחסים שאנחנו מקיימים.
לכן קיומם של קונפליקטים בין מנהלים , בין עובדים למנהלים ובין עובדים בתוך ומחוץ לצוות, אינם מחזה נדיר ויכולים להיווצר מסיבות שונות כגון דעות שונות, סגנונות מנהיגות שונים, סדרי עדיפויות סותרים או התנגשויות אישיות.
אין ספק כי במצבים רבים עימותים בין מנהלים עלולים להזיק לפרודוקטיביות, למורל ולהצלחה הכוללת של מקום עבודה ולעיתים להרעיל את כל הסביבה מידע לא זורם, האווירה עכורה וחוסר התקשורת משפיע בצורה ישירה על הביצועים העיסקיים בטווח קצר וארוך כאחד. כאשר אתם כמנהלים לא מסכימים או מתנגשים זה עם זה, זה לא רק משפיע על האפקטיביות שלכם, אלא גם זולג אל הצוותים שלכם ויוצר סביבה מתוחה ולא פרודוקטיבית.
במאמר זה, נחקור אסטרטגיות יעילות לניהול קונפליקטים בין מנהלים ועובדים כדי לטפח סביבת מקום עבודה טובה יותר.
זהו סימנים מקדימים
הצעד הראשון בניהול קונפליקטים בין מנהלים הוא זיהוי סימנים של סכסוך ביניכם. שכן סכסוך לא נולד ביום אחד בהיר, אלא הוא תהליך מתמשך. על ידי תשומת לב והקשבה לסימנים הללו תוכלו לטפל בקונפליקטים עוד לפני שהם מסלימים. סימנים אלה יכולים לכלול: שינויים בהתנהגות, מתח מוגבר במהלך פגישות, או חוסר תקשורת ביניכם.
עידוד תקשורת פתוחה
תקשורת יעילה היא המפתח לפתרון קונפליקטים בין מנהלים. עודדו תקשורת פתוחה וכנה ביניכם, אפשרו לצד השני להביע את חששותיו ואת נקודת מבטו. צרו מרחב בטוח שבו אתם המנהלים מרגישים בנוח לדון בהבדלים ביניכם ולעבוד יחד לקראת פתרון. פעלו כמתווכים במידת הצורך; קידום דיאלוג בונה עוזר למצוא בסיס משותף.
הקשבה
אם הצלחתם כמנהלים להצטייר כניטרליים, אז תוכלו להיות אוזן קשבת לשני הצדדים. הקשבה היא כלי חשוב שכן בעצם הוצאת הקושי, משהו משתחרר וזהו השלב הראשון בדרך לפתרון. באמצעות הקשבה לכל צד בנפרד, תוכלו להבין את הרובד העמוק והאמיתי עליו יושב הפער בין הצדדים, לרכך ולהעביר מסרים מרגיעים שיחברו בינהם.
קידום אמפתיה והבנה
כמנהלים עליכם לגלות אמפתיה והבנה אחד כלפי השני וכלפי העובדים. עליכם להבין שלכל אחד מכם יש חוויות משלו, נקודות מבט וסדרי עדיפויות ייחודיים משלו. עודדו את עמיתכם לשים את עצמם זה בנעליו של זה ולשקול את המניעים והכוונות מאחורי מעשיהם. על ידי טיפוח אמפתיה והבנה, תוכלו לבנות מערכות יחסים חזקות יותר ולמצוא בסיס משותף ביתר קלות.
חפשו פשרה ועודדו שיתוף פעולה
במקרים רבים, קונפליקטים בין מנהלים יכולים להיפתר באמצעות פשרה ושיתוף פעולה. חקרו פתרונות יצירתיים העונים על הצרכים והאינטרסים של כל הצדדים המעורבים. הדגישו את החשיבות של מציאת פתרונות win-win המועילים לארגון בכללותו. עודדו עבודה יחד לקראת מטרה משותפת על ידי שיתוף פעולה ולא תחרות.
יישום אסטרטגיות ליישוב סכסוכים
על מנת לדעת לפתור קונפליקטים בין מנהלים, עליכם לעבור הדרכה ולקבל את המשאבים המתאימים כדי שתוכלו לבנות אסטרטגיות נכונות לפתרון סכסוכים. בתור מנהלים, חשוב שתהיו מצוידים במיומנויות ובטכניקות הדרושים לכם כדי לנהל ביעילות קונפליקטים ולהגיע לפתרונות. זה עשוי לכלול טכניקות כגון הקשבה פעילה, פתרון בעיות ומשא ומתן. כיום יש לא מעט סדנאות וקורסים שתוכלו להשתתף בהם כדי לשפר את יכולות הניהול שלכם, מלבד זאת תוכלו תמיד לבקש עזרה ממשאבי אנוש אצלכם בארגון.
טיפוח תרבות של כבוד ושיתוף פעולה
כמנהלים חשוב שתיצרו תרבות במקום העבודה המושתת על כבוד, שיתוף פעולה ועבודת צוות. הדגישו הן במילים והן במעשים כמה חשוב להתייחס זה לזה בכבוד, ביושרה ובמקצועיות, ללא קשר להבדלים ביניכם. עודדו זה את זה להוות דוגמה אישית ולקדם סביבת עבודה חיובית ומכילה, תוך שאתם נותנים דוגמה אישית לקולגות שלכם ולצוותים שלכם.
אמצעים בלתי פרומליים
לעיתים רבות הפתרון נמצא דווקא מחוץ לכותלי העבודה, שיחה או פגישה בחוץ, ארוחת צהרים יחד או חיבור עם צד שלישי שיכול להקל על האווירה יכולים להיות שלב חשוב בהסרת הקושי הראשוני ומתן הזדמנות לשיח אמיתי ופורה בדרך לפתרון.
****
לסיכום, כדי ליצור מקום עבודה הרמוני ולצמצם קונפליקטים ביניכם ובין העמיתים שלכם, עליכם לדעת כי עימות בין מנהלים הוא בלתי נמנע בכל מקום עבודה, אבל הוא לא חייב להיות הרסני. ע"י זיהוי סימני הסכסוך ביניכם, קידום תקשורת פתוחה, חיפוש פשרה ,יישום אסטרטגיות לפתרון בעיות וטיפוח תרבות של כבוד ושיתוף פעולה - אתם כמנהלים יכולים לנהל ביעילות קונפליקטים בארגון וליצור סביבת מקום עבודה הרמונית. זכרו, קונפליקטים יכולים להיות הזדמנויות לצמיחה ולמידה, בסופו של דבר הם יכולים לחזק את היחסים ביניכם ולשפר את האפקטיביות הכוללת של הארגון.
אנו בפלוס - חברת ייעוץ עסקי וארגוני המתמחה באנשים וביצועים בעלי ידע והכשרה בגישור, יודעים לעזור לכם לפתור קונפליקטים בתוך הארגון. לקבלת מידע נוסף אתם מוזמנים ליצור איתנו קשר בכל עת!